Sukaldaritza
tailerra
Gabonetako oporren bueltan,
sukaldaritza tailerrekin hasi gara.
3. zikloko ikasle
guztiak nahastu gara, 4 talde osatu ditugu eta ikasle bakoitzak bi errezeta prestatu
ditugu. Aneren gelan arrautza beteak eta arroz esnea egin ditugu, Nerearen
gelan patata tortilla eta San Blasa, Belenen gelan txokolatezko trufak eta
krepak, eta bukatzeko laugarren gelan, Anarekin gofreak eta sandwich hotzak
prestatu ditugu.
Tailerrak astelehena
eta astearte goizean izan dira eta asteazkenean gosari eguna izan da. Aste-
santuko oporren bueltan beste hiru egun izango ditugu sukaldaritza tailerra
egiteko!!
Egun hauetan euskara
barra-barra entzun dugu!!!
Egindako errezetak
SAN BLASA
Azukrea 500 gr
Gurina
500 gr
8 arrautza
Anisa
NOLA EGIN DUGU?
Mahai gainean irina,
azukrea, arrautza, gurina eta anisa ondo nahastu ore sendo bat lortu arte.
Ondoren forma eman
eta labean sartu. Labetik ateratzerakoan gaineko zuria ipiniko diogu; hau da,
azukrea prest izango dugu.
ON
EGIN!!!!
ARROZ ESNEA
TRESNAK:
Esnea 2 litro Irabiagailua
Arroza 2 taza
Lapikoa
Kanela zotza 3
Azukrea 6 goiarakada
NOLA EGIN
Arroza, esnea, azukrea eta kanela zotzak
lapiko batean sartu eta irakiten ipini. Irakiten asten denean tenperatura jaitsi eta irabiagailua sartu nahasketa lapikoan ez pegatzeko. Denbora utzi ondo egiteko.
ON EGIN ETA ONDO PASA!!!!!!!!!!!!!!!
TXOKOLATEZKO TRUFAK
OSAGAIAK
Txokolatea
600g
Esne
kondentsatua
Apaintzeko:
fideoak, perlak...
NOLA EGIN DUGU?
Txokolatea
urtu “Baino marian” eta ondoren esne kondentsatuarekin nahastu.
Gero
bandeja batetan zabaldu eta laga hozten.
Bukatzeko
eskuz bolatxoak egin, apaindu eta
Jateko prest daude!
PATATA TORTILA
OSAGAIAK
TRESNAK
-patata (1k)
-Sartagina
-arrautzak (12) -labana (4)
-olioa (1L)
-sardeska (4)
-gatza
-zuritzeko patatak
-bol(1)
9 pausu nola egin dugun jakiteko
1- Lehenengo osagaiak erosi
2- Gero patatak zuritu
3- Geroago patatak moztu
4- Ondoren arrautzak bolean
apurtu (azala bota gabe) eta irabiatu
5-
Patatak arrautzak dauden bolera sartu eta
irabiatu batera
6-
Patatak eta arrautzak zartaginera bota
7-
Olioa bota zartaginean
8-
Frijitu
9-
Atera patatak eta arrautzak eta tortilla
eginda aukiko duzu
Jan tortilla zure lagunekin!!!!
GOFREAK
-
OSAGAIAK
2
arrautza
125cl
esnea
50cl
olioa
50gr
azukrea
2
goilaratxo bainila
125gr
irina
3
goilaratxo legamia
Glacé
azukrea (Gofrearen gainetik botatzeko)
-
TRESNAK
Ontzi
bat
Eskuko irabiagailua
Goira bat
Neurri edalontzi bat
Gofrera
-
NOLA EGIN?
Gofrea berotzen ipiniko
dugu hasketa egiten dugun bitartean.
Arrautzak irabiatu.
Arrautzak irabiatu
eta esnea nahastu.
Olioa gehitu eta
nahastu.
Azukrea gehitu eta
nahastu.
Bainila gehitu eta
nahastu.
Irina gehitu eta
nahastu.
Legamia gehitu eta
nahastu.
Koilara handi
batekin gofreran ipini egindako masa (2 koilarakada handi gofre
bakoitzarentzako)
Gofrera itxi eta 5 mintu itxaron(gutxi
gora behera) gofrea egin arte.
Glacé azukrea bota gofrearen gainetik
eta …
ON
EGIN!!!!
SANWICH HOTZAK
OSAGAIAK:
. BINBO OGIA
· LETXUGA
· ARRAUTZA
· ATUNA
· YORK
URDAIZPIKOA
· MAHONESA
.
LABANA
.
PLATERAK
NOLA EGIN
DUGU?
Lehenengo arrautzak egosi ditugu. Ondoren zuritu eta
atuna txikitu dugu. Hasteko atuna ogian ipiniko dugu, gero gainean york
urdaiazpikoa jarriko dugu. Ondoren
letxuga jarriko dugu, gero arrautzak jarriko ditugu. Ondoren beste ogian
berriro atuna ogi gainean ipini eta york
urdaiazpikoa gainean eta itxi.
ETA
JAN!!!!.
ARRAUTZ BETEAK
Ø OSAGAIAK:
Arrautzak
(dozena bat)
Atuna 8 lata
Maionesa
Ø TRESNAK:
Labana
Sardexka
Bol bat
Ø NOLA
EGIN:
Lehengo arrautzak
egosi behar diraa. Ondoren arrautzak
atera eta zuritu
behar dira, gero arrautzak
erditik zatitu eta
gorringoa kendu. Gero atuna hartu
eta gorringoarekin nahastu eta
gero maionesa bota. Azkenik
arrautzen gainean ipini
eta jan
ON
EGIN!!!!!
KREPAK
Osagaiak:
- Esne ¼
- 2 arrautza
- Irina 125g
- Gurina 50g
Gurina urtu eta beste osagai guztiekin nahastu.
Iragazi sortu den masa eta poliki poliki sartainean
fritu.
Nahi den osagaiekin bete daitezke.
ON EGIN !!!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina